ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Δευτέρα 11/10/21 | TRAILER

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής η ρομποτική συναντά τα drones, μια ελληνική επινόηση που ανοίγει δρόμους για την εξάπλωση των ΑΠΕ, αλλά και μια δημοσκόπηση που αποκαλύπτει την άποψη του κοινού για τις κλιματικές αλλαγές και τις πράσινες τεχνολογίες. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε την αποστολή του γραφείου γεωπαρατήρησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα ενημερωθούμε για την απομάκρυνση περίπου 10 χιλιάδων τόνων αποβλήτων οικοδομικών υλικών, που παρέμεναν χρόνια στοιβαγμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σειρά παίρνουν τρία νησιά του Αιγαίου όπου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πιλοτικές εφαρμογές για την εξοικονόμηση υδατικών πόρων, αλλά και στην Κέρκυρα που αριθμεί τα περισσότερα πράσινα σημεία. Στην εκπομπή συμπεριλαμβάνονται βίντεο για πρωτοποριακές πράσινες τεχνολογίες του εξωτερικού, για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον»,για το νησί που φιλοδοξεί να γίνει πράσινο, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και για την πρωτοβουλία ενός ποδηλάτη να προβάλλει τη βιώσιμη μετακίνηση. Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής παρουσιάζονται τα νεότερα για την έκθεση Verdetec που αφορά στις πράσινες τεχνολογίες, τα βραβεία Greek Green Awards και το Verde.tec Forum.

Μιλούν στην εκπομπή ο κ. Κωνσταντίνος Καραχάλιος- Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Perceptual Robotics, ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης- Διευθυντής Ερευνών Opinion Poll, ο Δρ. Ευάγγελος Γερασόπουλος- Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Γεω-Παρατήρησης, ο κ. Ηλίας Δημητριάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΑΚΕΜ, ο κ. Σίμος Μαλαμής- Επίκουρος Kαθηγητής στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ),η κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη- Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας- Περιφερειακός Διευθυντής WTTC (Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού), ο κ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος – Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος περιεχομένου του meteo.gr, ο κ. Ευάγγελος Φραγκάκης -Δήμαρχος Χάλκης, ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), ο κ. Παναγιώτης Μπαλολάκης-ποδηλάτης, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης- Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός- Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων, και ο κ. Αδαμάντιος Σκορδίλης- Χημικός Μηχανικός, Διδάκτωρ Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Βερολίνου-Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων Greek Green Awards.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Σχετικά Βίντεο